Lientje staat bekend om haar betrouwbare hosting en om onze betrouwbaarheid ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen hebben we onze hard en software nog verder verbeterd. De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het opzetten van onze nieuwe server clusters en het uitvoerig testen hiervan. Het nieuwe cluster is ingericht met de allernieuwste hardware, software en updates. Naast talloze verbeteringen onder de motorkap aan de werking en beveiliging van de hardware en software zullen er ook veel nieuwe opties beschikbaar zijn op het nieuwe cluster.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle voordelen van ons nieuwe cluster zullen we één of meerdere van je accounts de komende week migreren naar het nieuwe cluster. In de meeste gevallen zul je van de verhuizing niets merken echter zijn er wel enkele aandachtspunten.

- Aanpassingen aan je website
We adviseren je om de komende week geen aanpassingen aan je website te doen anders is het mogelijk dat deze aanpassingen niet te zien zijn op de nieuwe locatie. Als je een sterk dynamische website hebt zoals een druk forum o.i.d. verzoeken we je om contact met ons op te nemen zodat we hier rekening mee kunnen houden en er geen content verloren gaat.

- Email
Na de verhuizing kan het lijken dat je geen email kunt versturen en/of ontvangen.  De oorzaak is mogelijk dat je bij inkomende en uitgaande mailserver in je mailprogramma, in plaats van je eigen domeinnaam de server hostnaam srv17.lientje.nl hebt staan. Om dit op te lossen verander je de inkomende en uitgaande server naar je eigen domeinnaam of srv2002.lientje.net.

- Updates (php) websites
Het is belangrijk dat je gebruikte scripts op je account zoals Wordpress, Joomla enz. up to date houd zodat je website beschermd is tegen oude zwakheden in de software. Ook is het belangrijk zodat de gebruikte scripts compatibele blijven met de steeds vernieuwde software van databases en webservers. Als je jouw website altijd up to date heb gehouden zul je geen problemen ervaren na de migratie. Als je website niet up to date is kan het zijn dat je problemen ervaart na de migratie, neem in dat geval contact op met onze helpdesk.

- Mod Security
Op het nieuwe cluster maken we gebruik van een extra beveiligingslaag om o.a. SQL injecties te kunnen afslaan, in sommige gevallen kan dit problemen opleveren met (php) websites. Mocht je website na de migratie niet meer te bezoeken zijn of jij en/of bezoekers worden vaak geblokkeerd door onze firewall dan kun je Mod Security eenvoudig deactiveren in Cpanel.

- Naamservers aanpassing
Als je domeinnaam bij Lientje is ondergebracht zullen wij de naamservers van je domeinnaam aanpassen en hoef je verder niets te ondernemen. Heb je jouw domeinnaam ergens anders ondergebracht dan zul je na de migratie de naamservers van de domeinnaam moeten aanpassen. Na de migratie zullen klanten met elders ondergebrachte domeinen hier bericht over ontvangen.

- Database upgrades
De databases zullen worden geüpgraded van Mysql 5.5 naar MariaDB 10. Dit zal als je (php) website up to date is geen problemen opleveren. Het is mogelijk als je een oude database hebt waarvan het wachtwoord nog verouderde encryptie gebruikt dit wachtwoord niet meer werkt. In dat geval zal tijdens de migratie het wachtwoord worden aangepast naar een random wachtwoord. Na de migratie kun je vervolgens het database wachtwoord aanpassen in Cpanel en deze corrigeren in het config file. Uiteraard kun je ook altijd met ons contact op nemen zodat we je hiermee kunnen assisteren.

We zullen de migraties Maandag 21 maart om 22:00 starten en deze na verwachting op Vrijdag 25 maart afronden. Zodra de migratie van één of meerdere van je accounts is voltooid ontvang je hier bericht van.

Mocht je nog opmerkingen of vragen hebben dien dan een ticket in via ons klanten systeem https://lientje.com/secure/clientarea.php of stuur je bericht naar info@lientje.com

Met vriendelijke groet
Lientje Webhosting



 Saturday, March 19, 2016

« Terug