Installatron Applications Installer is een systeem geintegreerd in cPanel om een groot scala aan webscripts te installeren zoals forums, portals, blogs, polls, e-commerce. Voordeel van dit systeem is dat je vrijwel helemaal niks hoeft te doen! Geen lange uploads, MySQL-databases maken, geen chmods, geen installaties. Met slechts 1 klik installeer je elk script in slechts enkele seconden: je geeft aan waar het moet komen te staan, je geeft een gebruikersnaam en wachtwoord op en het script is klaar voor gebruik.

Installatron Applications Installer maakt gebruik van de laatste versies van alle scripts en deze worden automatische up-to-date gehouden!