Een subdomein is een een extra toevoeging aan je domeinnaam. Deze toevoeging wordt voor de bestaande domeinnaam geplaatst zoals bijvoorbeeld verkoop.jedomeinnaam.nl. Deze toevoeging kan worden gebruikt voor verschillende zaken maar is meestal erg handig als je bijvoorbeeld een extra site wilt maken die onder een subdomeinnaam te bereiken is maar die niet uitkomt op uw hoofdwebsite.

Bijvoorbeeld je wilt een aparte website hebben waar bezoekers specifieke informatie kunnen krijgen die voor hun bedoeld is dan zou je een subdomein kunnen aanmaken genaamd speciaal.mijnbedrijf.nl en die naam laten doorverwijzen naar een speciale map op je site bijvoorbeeld /speciaal.

Het is ook mogelijk om een FTP account toe te voegen aan je subdomein. Andere toepassingen van een subdomein : Omdat zoekmachines ook waarde hechten aan een plaatsing van een zoekterm in de URL kunt je de subdomein de belangrijkste zoekterm laten bevatten. Wanneer er geen vrije domeinnaam meer was met jouw term is dit een zeer goed alternatief.