Domein Aanbieding

Gratis domeinnaam bij
bestelling van hosting

 • Gratis .NL domeinnaam
 • Gratis .BE domeinnaam
 • Gratis .EU domeinnaam

Gratis .NL, .BE of .EU domeinnaam

Tijdelijke Actie

Lientje Hosting bestaat inmiddels 15 jaar. En om dit te vieren heeft Lientje Hosting gekozen om tijdelijk bij alle nieuwe hostingpakket een gratis NL-domeinnaam, een gratis BE-domeinnaam of een gratis EU-domeinnaam te leveren. Wacht niet langer en bestel vandaag nog!

Wat is een domeinnaam

Domeinnamen hebben een belangrijke functie in het internetverkeer. Door middel van domeinnamen kan op een makkelijke manier contact gelegd worden met computers, websites en elektronische postbussen van instellingen, bedrijven en individuele personen. Via een domeinnaam kan men bijvoorbeeld de site van een bedrijf bereiken en vervolgens: informatie opvragen, een catalogus bekijken, advertenties opgeven, financiële transacties verrichten en bestellingen doen. Domeinnamen vormen een soort handvaten op het internet.

De oorsprong van de domeinnaam heeft te maken met een uniek nummer dat elke computer op internet heeft. Dat nummer heet IP-adres (Internet Protocol). Het bestaat uit een combinatie van cijfers. Omdat woorden makkelijker zijn te onthouden dan cijfers, is ervoor gekozen deze nummers te vertalen naar namen. Die namen worden in een Domain Name Server (DNS) terugvertaald naar nummers. Iedere domeinnaam is opgebouwd uit minimaal twee onderdelen. De meest rechtse component wordt het ‘top level domain’ genoemd. De country code top level domain names (ccTLD) verwijzen naar landen, zoals .nl voor Nederland, .be voor België of .de voor Duitsland. Naast deze landcodes zijn er ook generic top level domain names (gTLD), zoals .com, .org en .net, die generiek zijn en niet staan voor een bepaald land.

Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam is bij Lientje Hosting heel eenvoudig. Als je een domeinnaam hebt bedacht en deze wilt controleren op beschikbaarheid, kan je dit zo vaak als je wilt doen. Dit is volledig gratis. De handige domeinnaamzoekmachine van Lientje Hosting is ontworpen om je in één oogopslag de beschikbare domeinen te laten zien. Je kunt zeer snel domeinen op hun beschikbaarheid checken. Hierbij worden direct de populairste domeinextensies gepresenteerd. Met een paar muisklikken voltooi je het registratieproces.

Domeinnaam verhuizen

Een bestaande website of alleen een domeinnaam verhuizen naar Lientje Hosting is zeer eenvoudig. Je kan hierbij profiteren van onze gratis domein aanbieding (bij bestelling van een hostingpakket). Je betaalt bij een .NL, .BE of EU-domeinnaam alleen voor je gekozen hostingpakket, de verhuizing kost niets. Wij kunnen zelfs (indien gewenst) de gehele verhuizing van je website en domeinnaam voor je uit handen nemen.

Hoe kies je een goede domeinnaam?

Wat is een goede domeinnaam en waarop moet je letten? Er zijn talloze voorbeelden van ongelukkig gekozen domeinnamen. Je moet twee keer lezen om te beseffen wat er staat. Het uitkiezen van de juiste domeinnaam is daarom iets waarover goed nagedacht moet worden. Daarom hebben wij hier diverse tips waar je op moet letten.

Maar beknopt komt het hier op neer:

 • Brainstorm aan de hand van je belangrijkste keywords.
 • Ga op zoek naar synoniemen.
 • Vraag je vrienden, familie en kennissen wat zij ervan vinden.
 • Probeer een korte en krachtige domeinnaam te bedenken.
 • Kies een domeinnaam die voor je publiek goed te onthouden is.
 • Zorg dat de domeinnaam eenvoudig te typen is.
 • Kies de juiste extensie, dus .nl voor Nederland, etc.
 • Voorkom verkeerde associaties met je domeinnaam.s
 • Wees voorzichtig met ingewikkelde leestekens of cijfers.