De definitie van overselling is het aanbieden van meer bronnen aan klanten dan er eigenlijk beschikbaar zijn. Overselling wordt toegepast om de kosten te drukken.

Bij overselling gaat men er vaak vanuit dat de meeste klanten nooit al de toegekende schijfruimte, dataverkeer, recourses etc zullen gebruiken en op deze manier kan er meer verhuurt worden dan daadwerkelijk beschikbaar is.

De meeste hosting bedrijven doen aan overselling. Het grote nadeel waar je als klant tegen aan kunt lopen is dat de door je betaalde services niet volledig beschikbaar zijn. (denk bijvoorbeeld aan de internet snelheden van internet providers die in de meeste gevallen nooit worden gehaald) Bij Lientje Zakelijke hosting doen we niet aan overselling waardoor je gegarandeerd bent van een goede werking van alle services.